Productontwikkeling

Productontwikkeling

‘Als het maar functioneel is’. Dat is vaak het uitgangspunt bij het ontwerpen van producten. Maar zeg nou zelf: kijk jij er al naar uit om met een foeilelijke rollator rond te lopen? Terwijl er net zo functionele, maar veel mooiere alternatieven zijn! Daar geloven wij in: producten die functioneel én emotioneel aansluiten bij de doelgroep.

Als het gaat over productontwikkeling bieden wij verschillende diensten. Graag kijken we samen wat het beste bij het bedrijf past. In het kader van productontwerp en  -ontwikkeling zijn er veel mogelijkheden:

Toetsen bestaand product
Benieuwd in hoeverre een bestaand product aansluit bij de diverse 55+ doelgroep? We toetsen het aan de hand van persona's en geven praktische conclusies en aanbevelingen.

Toetsen haalbaarheid nieuw product
Als je een idee hebt voor een nieuw product, of een nieuwe dienst, gaan wij graag na in hoeverre dit aansluit bij de specifieke doelgroep. Aan de hand van praktische conclusies en aanbevelingen krijg je inzicht in de mogelijkheden en kansen.

Productontwerp
Het ontwerpen en ontwikkelen van producten, helemaal afgestemd op de doelgroep, die zowel functioneel als emotioneel inspelen op een behoefte: dat doen we iedere dag met veel plezier!

Workshops en traningen
Benieuwd naar onze methodieken op het gebied van productontwerp- en ontwikkeling? En wil je deze binnen je organisatie zelf gaan toepassen? Volg dan eens een workshop of training op maat!

Marketing & communicatie

55-plussers achter de geraniums? Zeker niet! Veel bedrijven weten niet hoe ze deze groep moeten aanspreken omdat ze bang zijn om te stigmatiseren. Maar dat hoeft helemaal niet. Senioren zijn namelijk net mensen. Mensen die je moet leren kennen. Kom te weten wat ze kunnen en willen binnen jouw markt. Met die kennis maak je betere marketingkeuzes!

Op het gebied van marketing en communicatie bieden we de volgende diensten:

Marketingcheck
Verschillende groepen ouderen vragen een andere manier van communiceren en sales. Met de marketingcheck scannen wij alle huidige middelen op het aanspreken van de juiste doelgroep en geven een kort adviesrapport met tips en do’s en don’ts.

Workshops en trainingen
Onze kennis? Die delen wij graag! Bijvoorbeeld in een interactieve workshop voor marketing- en salesafdelingen. 

Brainstormsessie
Bij het maken van gedegen marketingkeuzes zijn wij graag strategisch sparringpartner. Graag denken we mee over een resultaatgerichte benadering van de oudere doelgroep.

Campagne
Creatieve en strategische campagnes: dat verzorgen wij graag voor je.

Trendrapport
Een jaar lang up-to-date als het gaat over de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van marketing en 55-plussers. Helemaal afgestemd op jouw organisaties met praktische aanbevelingen voor marketing.

Analyse klantenbestand
Wie zijn huidige klanten en hoe is de oudere doelgroep daarin vertegenwoordigd? Wat zijn de behoeften van deze klanten en hoe kan het marketingbeleid daarop afgestemd worden?

Interim inzet
Liever een professional (tijdelijk) binnen jouw organisatie? We hebben ruime ervaring met interim klussen.

 

Internetmarketing

Hoe bereik je de oudere doelgroep? Ga online! Wist je dat 55-plussers in Nederland gemiddeld meer online zijn dan andere Europese ouderen? Ook zijn ze (bijvoorbeeld op hun tablet) heel actief op social media! Wat zijn trends in het bereiken van de oudere doelgroep? En hoe kun je gebruikmaken van alle online mogelijkheden in je marketingstrategie voor deze doelgroep?

We bieden verschillende online diensten:

Online strategie
Graag ontwikkelen we een gedegen online strategie voor de benadering van de diverse 55+ doelgroep. Welke tactische keuzes maak je en hoe zorg je voor continuiteit als het gaat over online zichtbaarheid?

Workshops en trainingen
De mensen binnen jouw organisatie trainen op het gebied van online marketing? Dat doen we graag!

Testen online middelen
Via User Experiences in een eigen UX lab testen we (mobiele) websites en apps specifiek voor de oudere doelgroep. Dit is de manier om snel verbeterpunten te genereren.

Ontwikkelen online middelen
Online middelen zoals websites, apps, webshops, advertistments... we ontwikkelen ze graag helemaal toegespitst op een specfiieke doelgroep.

Online campagnes
Word online goed vindbaar en bouw aan een waardevolle relatie met je doelgroep. De mogelijkheden zijn heel divers, denk bijvoorbeeld aan: 

  • zoekmachine optimalisatie
  • online advertising
  • social media
  • e-mailmarketing
  • performance based marketing
  • content marketing

Interim inzet
Online specialist op locatie? Dat kan! Graag maken we eens kennis.